چگونه می‌توان برای دریافت پاسپورت و حق شهروندی ترکیه اقدام کرد؟

 

بنابر آخرین قانون وضع شده توسط رئیس‌جمهور ترکیه در سال ۲۰۱۸، تمامی مردم در سراسر دنیا می‌توانند با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار دلاری در خاک این کشور و خرید یک ملک یا مجموع چند ملک به ارزش ۲۵۰ هزار دلار از مزایای پاسپورت ترکیه و حقوق شهروندی این کشور برخوردار شوند.

در واقع، خرید ملک در ترکیه می تواند علاوه بر سرمایه گذاری پرسود شما در بخش املاک و مستغلات این کشور، مسیر شما را برای اخذ کارت اقامت دائمی و پاسپورت ترکیه را هموار می کند.فقط باید به این موضوع توجه داشته باشید که شهروندی ترکیه از طریق خرید ملک در این کشور زمانی اتفاق می افتد که حداقل ارزش خانه و یا مجموع املاک شما 250 هزار دلار آمریکا باشد، یعنی اگر ملک شما به فرض 50 هزار دلار بیارزد، تنها کارت اقامت این کشور به شما و اعضای خانواده تعلق می گیرد.

طی این قانون افراد تا ۳ سال حق فروش ملک موردنظر را ندارند، اما در عین حال طی الی ۶ ۳ ماه امکان دریافت پاسپورت ترکیه، حق شهروندی، کارت اقامت ترکیه، شماره مالیاتی، خدمات بیمه درمانی و افتتاح حساب بانکی بین‌المللی را خواهند داشت.

اگر تمایل دارید تا با شرکت در این برنامه، از مزایای جذاب آن از جمله پاسپورت ترکیه برخوردار شوید، بهتر است به خوبی در این زمینه تحقیق کرده و به مقایسه و انتخاب بهترین گزینه خرید ملک در ترکیه بپردازید

گروه استانبول رویال با مشاوران متخصص و متعهد در این زمینه صفر تا صد کلیه امور از شروع معرفی پروژه های بی نظیر تا اخذ پاسپورت همراه شما خواهد بود

مزایای اخذ پاسپورت ترکیه و حقوق شهروندی ترکیه چیست؟

 

به طور کلی مزایای شهروندی ترکیه و پاسپورت این کشور به شرح زیر است:

حق شهروندی و پاسپورت کشور ترکیه در مدت زمان بسیار کوتاهی معادل ۳۰ روز کاری در اختیار متقاضیان واجد شرایط قرار خواهد گرفت.
سفر به مجموع ۷۷ کشور بدون ویزا و ورود راحت‌تر به کشورهای دیگر به نسبت پاسپورت ایرانی
عدم نیاز به حداقل مدت زمان اقامت برای دریافت پاسپورت و حق شهروندی ترکیه
یکی از ۴۰ پاسپورت برتر دنیا (با پتانسیل ارتقا رتبه و رنکینگ در آینده‌ای نزدیک)
برخورداری از خدمات کامل درمانی
برخورداری از مزایای حق بازنشستگی به عنوان شهروند ترکیه
امکان استفاده از خدمات تحصیل رایگان و طرح‌های بازپرداخت دانشگاهی
داشتن حق رای
امکان داشتن دو تابعیت به طور همزمان با استفاده از طرح Turkuaz Card

دریافت ویزای کشورهای معتبر دنیا نظیر ویزای کانادا، ویزای شینگن، ویزای انگلیس و ویزای استرالیا با پاسپورت ترکیه به مراتب بیشتر خواهد بود.

در حال حاضر استراتژی دولت ترکیه بر مبنای تقویت اقتصاد و فراهم نمودن منابع جدید درآمد برای تضمین ثبات توسعه کشور در طولانی‌مدت است. این موضوع اخیرا در برنامه و طرح‌های جدید دولت ترکیه به طور عمومی اعلام شده است.

ترکیه، کشوری در حال پیشرفت با سرعت زیاد ترکیه کشوری مدرن است که در حال حاضر شاهد رشد بی‌نظیری در مقوله پروژه‌های زیربنایی، جذب سرمایه‌های خارجی (هم‌چون بخش املاک و مستقلات) و گسترش زمینه‌های صنعت، تجارت، کشاورزی و هم‌چنین صادرات محصولات در سطح جهانی است. دولت و موسسسات خصوصی این کشور در حال سازگاری پیدا کردن با سیاست‌های باز، قابل انعطاف و جدید هستند و از طریق کانال‌های مختلفی نظیر ایمن‌سازی وب‌سایت‌های اینترنتی و اپلیکیشن‌های موبایل به تسهیل ارائه خدمات همت‌ گمارده‌اند.

پاسپورت ترکیه

 

از ١۵ ژانویه سال ١٩۵٠ پاسپورت های ترکیه ای مطابق قانون گذرنامه (شماره ۵۶٨٢) ، برای شهروندان ترکیه برای سفر به خارج از کشور صادر می شود. ساکنین اصالتا ترکیه ای در قبرس شمالی  TRNC، نیز واجد چنین شرایط هستند که در صورت تمایل، می توانند درخواست گذرنامه ترکیه ای، پاسپورت TRNC یا گذرنامه اتحادیه اروپا کنند. لازم به ذکر است، پاسپورت های صادر شده از تاریخ ١ ژوئن ٢٠١٠ بیومتریک بوده و برای ١٠ سال اعتبار دارند ( ۵ سال برای گذرنامه های ویژه ).

براساس رده بندی صورت گرفته از سوی شاخص پاسپورت های هانلی و شرکا، در سال ٢٠١٨ گذرنامه ترکیه در رتبه ۴٩ ام جای گرفت.

turkey red passport

پاسپورت معمولی یا قرمز ؛ به زبان ترکی Umuma Mahsus Pasaport

 

که از سال ٢٠١٠ به عنوان گذرنامه مارون به ترکیه ای Bordo Pasaport نیز شناخته می شود

قرمز رایج ترین رنگ برای گذرنامه بوده و پاسپورت هایی با جلد قرمز، اغلب از سوی کشورهایی که در گذشته یا در حال حاضر دارای حکومت کمونیستی هستند، انتخاب می گردد. از این رو، شهروندان: اسلوونی، چین، صربستان، روسیه، لتونی، رومانی، لهستان و گرجستان، دارای گذرنامه های قرمز هستند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به جز کرواسی، از پاسپورت های آبی و سایر طیف های قرمز نیز استفاده می کنند. کشورهایی که علاقه مند به عضویت در اتحادیه اروپا هستند، مانند: ترکیه، مقدونیه و آلبانی، چند سال پیش رنگ گذرنامه های خود را به رنگ قرمز تغییر دادند. کشورهای عضو جامعه آند مانند: بولیوی، کلمبیا، اکوادور و پرو نیز، دارای پاسپورت های آبی می باشند.

درحالت کلی، پاسپورت قرمز، برای آن دسته از شهروندان ترکیه صادر می شود که، واجد شرایط دریافت هیچ یک از انواع گذرنامه های زیر نمی باشند

turkey green passport

پاسپورت خصوصی یا سبز ؛ به زبان ترکیه ای Hususi Pasaport

 

که به آن پاسپورت سبز نیز گفته می شود به دارنده خود اجازه می دهد بدون نیاز به دریافت ویزا، به برخی کشورها سفر کند. برخلاف گذرنامه معمولی، این نوع پاسپورت از پرداخت هزینه های معمول معاف بوده و صرفا ملزم به پرداخت هزینه دفترچه می باشند (برای سال ٢٠٢١ برابر با ۵٠ لیر است)

اغلب کشورهای مسلمان چون: مراکش، عربستان سعودی و پاکستان، دارای گذرنامه های سبز می باشند. سبز، رنگ مورد علاقه پیامبر اکرم (ص)، بوده و نماد «طبیعت، زندگی و ایمان» است. شهروندان چندین کشور آفریقای غربی مانند: بورکینا فاسو، نیجریه، نیجر، ساحل عاج و سنگال نیز، دارای گذرنامه هایی با طیف های گوناگونی از رنگ سبز می باشند. درخصوص این کشورها، رنگ سبز نشانه عضویت آنها درECOWAS  جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای غربی Economic Community of West African States است.

پاسپورت خصوصی یا سبز، برای موارد زیر صادر می گردد:

  • اعضای سابق مجلس شورای ملی
  • کارکنان رده اول، دوم و سوم دولت
  • کارکنان بازنشسته رده اول، دوم و سوم دولت
  • شهرداران
  • همسر دارندگان این پاسپورت
  • فرزندان مجرد و غیرشاغل دارندگان این پاسپورت که با والدینشان زندگی می کنند (تا رسیدن به سن ٢۵ سال)

turkey gray passport

پاسپورت خدماتی یا آبی/خاکستری به زبان ترکی Hizmet Pasaportu

 

که به آن گذرنامه خاکستری به ترکیه ای Gri Pasaport نیز گفته می شود

رنگ آبی نماد «دنیای جدید» بوده و ١۵ کشور حوزه کارائیب، دارای پاسپورت های به این رنگ می باشند. در بین کشورهای آمریکای جنوبی، جلد آبی گذرنامه نماد ارتباط با اتحادیه صنفی مرکوسور  Mercosur است که شامل: برزیل، آرژانتین و پاراگوئه، می باشد؛ در این خصوص، ونزوئلا به دلیل عضویت در این اتحادیه و نیز ارائه پاسپورت قرمز رنگ به شهروندانش، استثنا می باشد. در سال ١٩٧۶، گذرنامه های شهروندان آمریکایی نیز برای مدتی به رنگ آبی تغییر یافت.

پاسپورت خدماتی یا آبی/خاکستری برای موارد زیر صادر می گردد:

اشخاصی که واجد شرایط دریافت پاسپورت ویژه یا دیپلماتیک نبوده، اما برای اهداف رسمی و/یا دولتی، مجبور به سفر به خارج از کشور می باشند

  • ورزشکاران ملی
  • شهروندان ترکیه ای که برای سازمان های بین المللی کار می کنند (ترکیه عضو آنها می باشد)
  • کارمندان هلال احمر
  • کارمندان انجمن هوانوردی ترکیه
  • همسر دارندگان این گذرنامه
  • فرزندان مجرد و غیرشاغل دارندگان این پاسپورت که با والدینشان زندگی می کنند ( تا رسیدن به سن ٢۵ سال )

turkey black passport

پاسپورت دیپلماتیک یا سیاه ؛ به ترکی Diplomatik Pasaport

 

پس از سال ٢٠١٠ نیز به عنوان گذرنامه سیاه به ترکیه ای Siyah Pasaport نیز خوانده می شود

نادرترین گذرنامه ها ، آنهایی هستند که دارای پوشش سیاه رنگ می باشند. همچنین این رنگ پاسپورت را می توان در بین شهروندان برخی کشورهای آفریقایی مانند: بوتسوانا، زامبیا، بوروندی، گابن، آنگولا، چاد، کنگو، مالاوی و غیره نیز، مشاهده کرد. شهروندان نیوزلند نیز به دلیل اینکه رنگ سیاه، رنگ ملی کشورشان می باشد، گذرنامه هایی به رنگ سیاه هستند.

گذرنامه دیپلماتی یا سیاه، برای موارد زیر صادر می گردد:

  • اعضای مجلش شورای ملی و سایر وزرا به غیر نخست وزیر
  • رئیس قوه قضاییه و معاونین سیستم قضایی
  • دیپلمات ها
  • اعضای تیم مذاکره کننده برای مقابله با مسائل بین المللی
  • همسر دارندگان گذرنامه دیپلماتیک که صرفا هنگام همراهی با دارنده اصلی، قابل استفاده است
  • دختران مجرد و غیرشاغل و نیز پسران زیر ١٨ سالِ دارندگان این پاسپورت که به همراه والدین خود زندگی می کنند ( صرفا در صورت همراهی با دارنده پاسپورت اصلی، قابل استفاده است )

⭕️ اطلاعات بیشتر ⭕️

پاسپورت های بیومتریک Biometric

 

گذرنامه های بیومتریک ترکیه ای Biyometrik Pasaport از تاریخ ١ ژوئن ٢٠١٠ و مطابق استانداردهای جدید ICAO قابل ارائه است. ثبت درخواست برای دریافت این دست گذرنامه، از طریق وب سایتِ دولت امکان پذیر بوده که از طریق پست نیز، ارسال می شود. پاسپورت های بیومتریک دارای جلدهایی به رنگ های مختلف هستند؛ مطابق با استانداردهای ایكائو، پاسپورت های معمولی به رنگ قرمز و دیپلماتیک به رنگ سیاه می باشند. پاسپورت های جدید بیومتریک، مطابق با تغییرات اعمال شده اتحادیه اروپا در سال ٢٠١٨ و از جنس پلی کربنات می باشد.

هزینه های دریافت پاسپورت ترکیه

 

مدت هاست گذرنامه ترکیه یکی از گرانترین پاسپورت های جهان به شمار می آید. در ژوئن سال ٢٠١٠ و به دلیل افزایش تقاضای عمومی، هزینه گذرنامه های معمولی تقریبا نصف گردید. با وجود کاهش گسترده هزینه ها، هنوز هم پاسپورت ترکیه یکی از گرانترین گذرنامه های جهان (به مدت ١٠ سال بعد از لبنان (٣٣٠ دلار)، و استرالیا (١٩٧ دلار)، می باشد.

از این رو، قوانین دریافت پاسپورت اصلاح و حداکثر اعتبار گذرنامه آن از ۵ به ١٠ سال افزایش یافت. در حال حاضر برای دریافت پاسپورت ١٠ ساله، علاوه بر هزینه معمول آن در حدود ٩۴۵.١٠ لیر (١۶٠ دلار)، هزینه دفترچه نیز اعمال می گردد. علاوه بر قیمت های بالای پاسپورت، دولت ترکیه مبلغ ۵٠ لیر (تقریبا ٩ دلار)، را جهت تمدید از دارندگان گذرنامه های این کشور دریافت می کند (البته به استثنای خدمه کشتی و هواپیما، کسانی که در خارج از کشور زندگی می کنند و افرادی که تابعیت دوگانه دارند).

با پاسپورت ترکیه می توان بدون ویزا به ١٠٧ کشور جهان سفر کرد. در بین رتبه بندی جهانی، پاسپورت ترکیه در رتبه ۴٩ قرار دارد. لیست زیر ١٠٧ کشوری هستند که با داشتن پاسپورت ترکیه بدون ویزا می توان به آن ها سفر کرد:

آلبانی _ 90 روز / آنتیگوا و باربودا _ 30 روز الی 6 ماه / آرژانتین _ 90 روز / باهاماس _ 8 ماه / باربادوس_ 6 ماه / روسیه سفید (بلاروس)_ 30 روز / بوسنی و هرزوگوین _ 6 ماه / بوتسوانا _ 90 روز / برزیل_ 90 روز / جزایر ویرجین بریتانیا_ 1 ماه / شیلی_ 90 روز / کلمبیا _ 180 روز / جزایر کوک_ 31 روز / کاستاریکا _30 روز و تا 90 روز قابل تمدید است / دومنیکا_ 6 ماه / اکوادور _ 90 روز / السالوادور_ 90 روز / فیجی _ تا 4 ماه / گرجستان_ 1 سال / گوات مالا_ 90 روز / هائیتی _ 3 ماه / هندوراس_ تا 90 روز / هنگ کنک _ 90 روز / اندونزی_ 30 روز / ایران_ 14 الی 90 روز / عراق _ 15 روز / جمیکا_ 3 ماه / ژاپن_ تا 90 روز / اردن _ تا 3 ماه / قزاقستان _ 14 الی 90 روز / کوزوو_ 90 روز / قرقیزستان _ 30 روز / لیبی_ 1 الی 3 ماه / ماکائو _ 30 روز / مقدونیه _ 90 روز / مالزی _ 90 روز / مالدیو _ 30 روز با امکان تمدید / میکرونزی _ 30 روز/ مولدوا_ 90 روز / مغولستان _ 30 روز / مونتنگرو _ 90 روز / مراکش _ 90 روز / نپال _ تا 150 روز / نیووی _ 30 روز / پاناما _ 180 روز / پاراگوئه _ 90 روز / پرو _ تا 183 روز / فیلیپین_ 30 روز / روسیه _ 30 روز / سنت کیتس و نویس _ 30 روز / سنت لوسیا_ 30 روز / سنت وینسنت و گرنادین_ 1 الی 6 ماه / ساموآ _ 60 روز / سنگال_ 90 روز / صربستان_ 90 روز / سی شل_ 3 ماه / سنگاپور_ 30 روز / افریقای جنوبی_ 30 روز / کره جنوبی _ 90 روز / سوازیلند _ 30 روز / ترینیداد و توباگو _ 30 الی 90 روز / تونس _ 90 روز / اوکراین _ تا 90 روز / اروگوئه _90 روز / وانوآتا_ 30 روز / ونزوئلا _ 90 روز

 

⭕️ اطلاعات بیشتر ⭕️

مدت زمان اقامت با پاسپورت ترکیه در کشورهایی که به شهروندان ترکی ویزای ورود در فرودگاه اعطا می کنند:

ارمنستان _ حداکثر تا 120 روز

آذربایجان _ 30 روز

بحرین _14 روز (ویزای الکترونیکی نیز قابل قبول است)

کامبوج (برای این کشور ویزای الکترونیکی نیز موجود است)

کیپ ورد _ 90 روز

لبنان _ 1 ماه

کویت (برای این کشور ویزای الکترونیکی نیز موجود است)

ماداگاسکار _ 90 روز

عمان _ 3 روز

سورینام _ 2 ماه

تایوان _ 30 روز

تاجیکستان _ 45 روز

تیمور شرقی _ 30 روز

توگو_ 7 روز و تا 90 روز قابل تمدید است.

تووالو_ 1 ماه

اوگاندا _ 3 ماه (برای این کشور ویزای الکترونیکی نیز موجود است)

زامبیا _90 روز

پالائو _ 30 روز

موزامبیک_ 30 روز

زیمباوه _ 3 ماه

تونگا _ تا 31 روز

ویزای الکترونیکی برای شهروندان ترکی به منظور سفر به برخی از کشور ها موجود می باشد:

 

گابن : 72 ساعت قبل از ورود به کشور ویزای الکترونیکی فعال می شود.

کنیا : 7 روز قبل از ورود به کشور ویزای الکترونیکی فعال می شود.

مکزیک : ویزای الکترونیکی برای 30 روز اعتبار دارد.

میانمار: ویزای الکترونیکی برای 28 روز اعتبار دارد.

سریلانکا : ویزای الکترونیکی برای 30 روز اعتبار دارد

 

⭕️ اطلاعات بیشتر ⭕️

تابعیت دوگانه یا مضاعف در ترکیه

 

ترکیه مفهوم تابعیت دوگانه را می پذیرد _ یعنی هم زمان می توان شهروند بیش از یک کشور بود. تابعیت دوگانه در ترکیه امکان پذیر است، چون هیچ قانون بین المللی مربوط به عدم کسب ملیت خارجی برای ترکیه وجود ندارد. هر کشوری قوانین مربوط به خود را در مورد ملیت دارد و ملیت بر اساس سیاست داخلی به افراد نسبت داده می شود. افراد ممکن است با انتخاب خود و یا به طور اتوماتیک طبق قوانین مختلف تابعیت دوگانه را کسب کنند. اکتساب اتوماتیک یا حفظ ملیت خارجی بر شهروندی ترکیه تاثیری نمی گذارد. در قوانین ترکیه هیچ شرایطی برای شهروندانی که دو تابعیتی متولد می شوند، وجود ندارد که آنها را مجبور کند در زمان رسیدن به سن قانونی یکی از دو ملیت را انتخاب نمایند. دولت ترکیه وجود دو تابعیتی افراد را به رسمیت شناخته است و به شهروندان ترکیه این امکان را می دهد تا تابعیت کشوری دیگر را در صورت تمایل کسب نمایند و شهروندان باید مقامات ترکی را برای کسب تابعیت کشور دیگری مطلع سازند.

برای این کار باید به نزدیک ترین سفارت یا کنسول گری ترکیه در خارج از کشور مراجعه کرد و مدارکی از جمله گواهی شهروندی حقیقی، گواهی تولد در ترکیه، کارت پایان خدمت برای آقایان، گواهی ازدواج (در صورت وجود) و چهار قطعه عکس را ارائه دهند. شهروندان دو تابعیتی لازم نیست برای ورود و یا خروج از ترکیه از پاسپورت ترکیه استفاده کنند، بلکه می توانند با پاسپورت معتبر خارجی و کارت شناسایی ترکیه سفر کنند.البته از آنجایی که در همه کشورها تابعیت دوگانه قابل قبول نیست، برای کسب تابعیت کشوری دیگر، تابعیت ترکیه از شهروندان ترک سلب می شود.

 

⭕️ اطلاعات بیشتر ⭕️

صفحه اصلیمشاورهدرباره ماتماس با ما